Προ των πυλών το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο κινεζικής ναυπήγησης

Προ των πυλών το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο κινεζικής ναυπήγησης

784
Προ των πυλών το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο κινεζικής ναυπήγησης

Eντός του 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου ‒ναυπηγημένου στην Κίνα‒ μεγάλου κινεζικού κρουαζιερόπλοιου. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, η κατασκευή του πλοίου έχει ολοκληρωθεί κατά 91%.

Επικαλούμενο δηλώσεις του κορυφαίου ‒σε παγκόσμια κλίμακα‒ ναυπηγικού ομίλου China State Shipbuilding Corporation, υπό ναυπήγηση (από τις αρχές Αυγούστου 2022) βρίσκεται και το δεύτερο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο κινεζικής ναυπήγησης.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα της Κίνας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η κατασκευή κρουαζιερόπλοιων μεγάλου μεγέθους παραδοσιακά αποτελεί δυτική «υπόθεση». Τόσο η αμερικανική όσο και η ευρωπαϊκή ναυπηγική βιομηχανία πρωτοπορούν στον συγκεκριμένο κλάδο, γεγονός που αντανακλάται και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν στην αγορά της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση των Ναυτικών Χρονικών (τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023), η οποία εστιάστηκε στις ναυτιλιακές επενδύσεις και στις ισχυρότερες εταιρείες ‒από άποψη στόλου‒ ανά τύπο πλοίου, οι δέκα μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά κρουαζιέρας εδρεύουν σε Ευρώπη και Αμερική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.