Η προώθηση έργων ανανεώσιμης ενέργειας στην ατζέντα της MOL

Η προώθηση έργων ανανεώσιμης ενέργειας στην ατζέντα της MOL

41
Η προώθηση έργων ανανεώσιμης ενέργειας στην ατζέντα της MOL

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines Ltd. (MOL) ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με το Τμήμα Βιομηχανικών και Εργατικών Υποθέσεων της Νομαρχίας Ναγκασάκι για την ανάπτυξη και την προώθηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και ναυπηγικών προγραμμάτων, που μπορούν να υλοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή.

Τον Οκτώβριο του 2021, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον στόχο επίτευξης κλιματικής ουδετερότητας σε εθνική κλίμακα έως το 2050, καθώς εντείνονται οι παγκόσμιες προσπάθειες για την επίτευξη της απανθρακοποίησης. Στο μέλλον, η Νομαρχία του Ναγκασάκι αναμένεται να προωθήσει τη ναυπήγηση φιλικότερων προς το περιβάλλον πλοίων και να σημειώσει πρόοδο στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας, αξιοποιώντας την αιολική και τη θαλάσσια ενέργεια.

Την ίδια στιγμή, και η MOL, μέσω του περιβαλλοντικού οράματος που ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2021, στοχεύει να επιτύχει μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050 μέσω της υλοποίησης διαφόρων στρατηγικών. Στο πλαίσιο αυτών, η κοινοπραξία με τη Νομαρχία Ναγκασάκι αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας αλυσίδας εφοδιασμού ανανεώσιμης ενέργειας τόσο στην Ιαπωνία όσο και σε άλλες χώρες. Παράλληλα, μέσω της εν λόγω συνεργασίας, η MOL θα εργαστεί πάνω στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου των πλοίων της, συνεισφέροντας στην υλοποίηση μιας κοινωνίας χαμηλών ανθρακικών εκπομπών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.