Η Σαουδική Αραβία, νέο hub τεχνολογίας

Η Σαουδική Αραβία, νέο hub τεχνολογίας

136
Η Σαουδική Αραβία, νέο hub τεχνολογίας

Σημαντικές επενδύσεις φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα στον τομέα της τεχνολογίας, με τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Microsoft να βάζουν τη Μέση Ανατολή στο επενδυτικό τους στόχαστρο. Πιο συγκεκριμένα, βάσει δημοσιεύματος του CΝΑ, η Σαουδική Αραβία έχει προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια ύψους άνω των $9 δισ. σε τεχνολογίες του μέλλοντος.

Η σωρεία επενδύσεων αναμένεται να καταστήσουν τη Σαουδική Αραβία τη μεγαλύτερη ψηφιακή αγορά στη Μέση Ανατολή και στη Νότια Αφρική. Εκτός αυτού, οι ξένες επενδύσεις προκαλούν χαμόγελα για το Ριάντ, που έχει δεσμευτεί σε ένα σημαντικό οικονομικό πλάνο με το προσωνύμιο Vision 2030, το οποίο όμως επί του παρόντος δεν έχει συγκεντρώσει τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις που ευελπιστούσε.

Οι επενδύσεις των τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Microsoft και η Oracle Corp., εστιάζονται στο Υπολογιστικό Νέφος (Cloud Computing). Η αυξημένη ζήτηση για υπολογιστικό νέφος έχει ωθήσει τεχνολογικές εταιρείες στην ανάπτυξη σχετικών εγκαταστάσεων στον κόσμο, με στόχο την επιτάχυνση της μεταφοράς δεδομένων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.