GasLog Partners: Υψηλή κερδοφορία και αισιοδοξία για το 2023

GasLog Partners: Υψηλή κερδοφορία και αισιοδοξία για το 2023

209
GasLog Partners: Υψηλή κερδοφορία και αισιοδοξία για το 2023

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η κερδοφορία της GasLog Partners το 2022, ενώ τα παρόντα δεδομένα και οι εκτιμήσεις για το τρέχον έτος δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας και για το 2023. Πιο συγκεκριμένα, η GasLog Partners κατέγραψε κέρδη $119 εκατ. το 2022, γεγονός που αντανακλά τις ισχυρές συνιστώσες της ναυλαγοράς των υγραεριοφόρων.

Ο Paolo Enoizi, CEO της GasLog Partners, μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής: «Η εταιρεία κατέγραψε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα το δ’ τρίμηνο του 2022, εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες της αγοράς για να εξασφαλίσει συμβόλαια χρονοναύλωσης σε θελκτικά επίπεδα ναύλων. Έτσι, εισέρχεται στο 2023 έχοντας backlog ναυλώσεων ύψους περίπου $729 εκατ. προσυμφωνημένων εσόδων βάσει συμβολαίων χρονοναύλωσης».

Εκτός αυτού, ο κ. Enoizi υπογραμμίζει ότι περιθώριο για τη σύναψη νέων συμβολαίων υπάρχει κατά κύριο λόγο στο δ’ τρίμηνο του 2023, ενώ παραδοσιακά στο συγκεκριμένο τρίμηνο η εποχικότητα ευνοεί τα επίπεδα των ναύλων. Το γεγονός αυτό προκαλεί περαιτέρω αισιοδοξία για την επίδοση της GasLog Partners το 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.