Προσεχώς ανάκαμψη για τα bulk carriers;

Προσεχώς ανάκαμψη για τα bulk carriers;

392
Προσεχώς ανάκαμψη για τα bulk carriers;

Υπό επιμένουσα πίεση βρίσκεται η ναυλαγορά των bulk carriers το τελευταίο διάστημα, κάτι που αναμένεται να αλλάξει, κρίνοντας από την εικόνα που παρουσιάζει η αγορά των συμφώνων μελλοντικής εκπλήρωσης (FFAs).

Ειδικότερα, οι τιμές αναφοράς ναύλων για Capesizes σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εντός του έτους βρίσκονται σε άνοδο. Η συγκεκριμένη τάση είναι ιδιαίτερα εμφανής στα συμβόλαια για το β’ εξάμηνο του 2023, οπότε και οι τιμές αναφοράς βρίσκονται σε κατά περίπου $10.000/ημέρα υψηλότερα επίπεδα έναντι εκείνων των ναύλων επί του παρόντος.

Παρόμοια, αν και όχι εξίσου έντονη, είναι και η εικόνα στα μικρότερα μεγέθη. Η αντίστοιχη σύγκριση στα Panamaxes καταδεικνύει διαφορά ύψους περίπου $5.000/ημέρα, στα Supramaxes περίπου $6.000/ημέρα και στα Handysizes περίπου $5.000/ημέρα.

Συνεπώς, οι εκτιμήσεις της αγοράς διαφαίνονται θετικές για το προσεχές μέλλον και τα επίπεδα των ναύλων αναμένεται να καταγράψουν σημαντική αύξηση.

Φωτό: Victor Birai/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.