Η αναβίωση των ινδικών ναυπηγείων, το στοίχημα Μόντι

Η αναβίωση των ινδικών ναυπηγείων, το στοίχημα Μόντι

146
Η αναβίωση των ινδικών ναυπηγείων, το στοίχημα Μόντι

Στην αναγέννηση της εγχώριας ναυπηγικής της βιομηχανίας προσβλέπει η Ινδία μέσω μιας σειράς μέτρων που αναμένεται να προωθήσει.

Επιδοτήσεις, χαμηλότερη φορολογία και εξασφάλιση κεφαλαίων από τις τράπεζες εντάσσονται στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για το 2023/2024, που θα παρουσιάσει η υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman την 1η Φεβρουαρίου. Οι φιλοδοξίες του Δελχί μεταφράζονται στην επιτάχυνση της ναυπήγησης 50 νέων πλοίων. Από την έναρξη των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες, δύο χρόνια πριν, η Ινδία έχει προωθήσει πολιτικές για τον μετριασμό του αντικτύπου του υψηλού κόστους μεταφοράς στους εγχώριους κατασκευαστές και η ανάπτυξη εθνικού στόλου φαντάζει μια επιλογή που υποστηρίζεται από την πολιτική ηγεσία.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισαν Ινδοί αξιωματούχοι στο Reuters, στα άμεσα σχέδια της χώρας είναι η ικανότητα ναυπήγησης μικρών πλοίων με μπαταρίες, προκειμένου η εγχώρια βιομηχανία να συμβαδίσει με τις νέες τάσεις.

Η ναυπηγική βιομηχανία αποτελεί έναν από τους δέκα κλάδους που εμπεριέχονται στο φιλόδοξο σχέδιο της Ινδίας «Maritime Vision 2030», το οποίο γνωστοποιήθηκε το 2021. Η Ινδία διαθέτει 28 ναυπηγεία, εκ των οποίων τα είκοσι ανήκουν σε ιδιωτικά χέρια.

Φωτό: INDIA PRESS INFORMATION BUREAU/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.