«Μαρινάκειον Μέλαθρον»: Εγκαίνια για το νέο διοικητικό κέντρο της Μητρόπολης Πειραιά

«Μαρινάκειον Μέλαθρον»: Εγκαίνια για το νέο διοικητικό κέντρο της Μητρόπολης Πειραιά

750
«Μαρινάκειον Μέλαθρον»: Εγκαίνια για το νέο διοικητικό κέντρο της Μητρόπολης Πειραιά

Παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων αλλά και μελών της ναυτιλιακής βιομηχανίας έλαβαν χώρα τα εγκαίνια του «Μαρινάκειον Μέλαθρον», του νέου διοικητικού κέντρου της Μητρόπολης Πειραιά, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Η ανακαίνιση και διαρρύθμιση του νέου διοικητικού κέντρου πραγματοποιήθηκε με δαπάνη του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη.

«Ο κ. Μαρινάκης δέχτηκε την πρόταση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειρειώς κ. Σεραφείμ να ανακαινίσει και να διαμορφώσει εξ ολοκλήρου το κτίριο δημιουργώντας έτσι έναν μικρό “πυρήνα” αγάπης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Πειραιά, Δημήτρης Αλφιέρης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε για τις νέες εγκαταστάσεις της Μητρόπολης και συνεχάρη τον σεβασμιώτατο για τους κόπους του, ενώ ευχήθηκε αυτός ο χώρος να είναι ο χώρος που μεριμνά για όλα τα επιμέρους προβλήματα του λαού είτε στη διοίκηση είτε στην ποιμαντική. Σε άλλο σημείο του λόγου του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στις κρίσεις που βιώνουμε για να τονίσει ότι «οι κρίσεις, μικρές ή μεγάλες, περνάνε, εύκολα ή δύσκολα, περνάνε, αυτό που μένει είναι η παρακμή της κρίσης. Και αυτό είναι το πρόβλημα της σημερινής εποχής». Επισήμανε, μάλιστα, ότι τέτοια γεγονότα σαν το σημερινό, που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας, είναι απαραίτητα για να ξεπεράσουμε την παρακμή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.