Διάσωση επιβάτη κρουαζιερόπλοιου μετά από 15 ώρες στη θάλασσα (βίντεο)

Διάσωση επιβάτη κρουαζιερόπλοιου μετά από 15 ώρες στη θάλασσα (βίντεο)

195
Διάσωση επιβάτη κρουαζιερόπλοιου μετά από 15 ώρες στη θάλασσα (βίντεο)

Ένας επιβάτης σε κρουαζιερόπλοιο της Carnival επέζησε τελικά μετά την πτώση του στη θάλασσα και αφού παρέμεινε για περισσότερες από 15 ώρες στο νερό στον Κόλπο του Μεξικού.

Η Ακτοφυλακή της Νέας Ορλεάνης έλαβε κλήση από το Carnival Valor περίπου στις 2:30 μ.μ. την Ημέρα των Ευχαριστιών αναφέροντας έναν εξαφανισμένο επιβάτη από το κρουαζιερόπλοιο, με αποτέλεσμα να εκκινήσει άμεσα επιχείρηση διάσωσής του.

Ο 28χρονος άνδρας τελικά περισυλλέχθηκε από το νερό γύρω στις 20:25 τη νύχτα των Ευχαριστιών από αεροσκάφος της ακτοφυλακής της Νέας Ορλεάνης. Το Λιμενικό Σώμα είπε ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους μεταφέρθηκε στην περιοχή από το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου CRINIS αφού μέλη του πληρώματος παρατήρησαν ένα άτομο στο νερό.

Ένας εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος τόνισε σε δημοσιογράφους ότι ο άνδρας εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ της Τετάρτης και είναι πιθανό να βρισκόταν στο νερό για περισσότερες από 15 ώρες – και προφανώς χωρίς σωσίβιο. Οι αναφορές των ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο άνδρας εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από ένα από το μπαρ του πλοίου για να πάει στην τουαλέτα την παραμονή της ημέρας των Ευχαριστιών.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.