O μεγαλύτερος, πράσινος ναυτιλιακός διάδρομος ένα βήμα πιο κοντά

O μεγαλύτερος, πράσινος ναυτιλιακός διάδρομος ένα βήμα πιο κοντά

118
O μεγαλύτερος, πράσινος ναυτιλιακός διάδρομος ένα βήμα πιο κοντά

H Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης και η Αρχή του Λιμένα του Ρότερνταμ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για τη δημιουργία του μεγαλύτερου πράσινου και ψηφιακού διαδρόμου, με στόχο την προώθηση μιας ναυτιλίας χαμηλών ή/και μηδενικών ανθρακικών εκπομπών.

Η συμφωνία υπεγράφη στο περιθώριο του World Cities Summit, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και έχει ως στόχο να φέρει κοντά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη των εφοδιαστικών αλυσίδων, προκειμένου τα πρώτα, φιλικά, πλήρως βιώσιμα πλοία να πλέουν στο εν λόγω route έως το 2027.

Σιγκαπούρη και Ρότερνταμ αποτελούν, άλλωστε, εκ των κορυφαίων κέντρων τροφοδοσίας εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων, φέρνοντας κοντά τις ναυτιλιακές γραμμές Ασίας και Ευρώπης.

Το μνημόνιο επίσης προσβλέπει στη βελτιστοποίησης της αποδοτικότητας και της ασφάλειας και στη διαφανή ροή αγαθών, μέσω της δημιουργίας ενός ψηφιακού εμπορικού διαδρόμου, όπου σχετικά δεδομένα, ηλεκτρονικά αρχεία και διαδικασίες θα μοιράζονται.

Για το φιλόδοξο project, τα δύο μέρη θα συνεργαστούν με το Global Centre for Maritime Decarbonisation, το Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero-Carbon Shipping, την Digital Container Shipping Association και τις εταιρείες BP, CMA CGM, Maersk, MSC, Ocean Network Express, PSA International και Shell.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.