Η Ασία εστιάζει στις πράσινες πηγές ενέργειας

Η Ασία εστιάζει στις πράσινες πηγές ενέργειας

47
Η Ασία εστιάζει στις πράσινες πηγές ενέργειας

Την υπογραφή νέας συμφωνίας ανακοίνωσαν πρόσφατα οι νοτιοκορεατικές Samsung Engineering, POSCO, Lotte Chemical και η μαλαισιανή SEDC Energy. Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, η νέα συμφωνία επικεντρώνεται στην ενέργεια, και δη στο πράσινο υδρογόνο και στην αμμωνία.

Ειδικότερα, το εν λόγω project θα πραγματοποιηθεί στο Bintulu της Μαλαισίας. Στόχος είναι η μετατροπή υδροηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε πράσινο υδρογόνο/μεθανόλη και μπλε υδρογόνο και η μετέπειτα μετατροπή του υδρογόνου σε αμμωνία. Η παραγόμενη ενέργεια θα τροφοδοτεί τη Νότια Κορέα και την πολιτεία Sarawak της Μαλαισίας. Η ετήσια παραγωγή του project εκτιμάται πως θα ανέρχεται σε 7.000 τόνους πράσινου υδρογόνου για την τοπική αγορά της Sarawak, 600.000 τόνους μπλε αμμωνίας, 630.000 τόνους πράσινης αμμωνίας και 460.000 τόνους πράσινης μεθανόλης.

Παράλληλα, η Samsung Engineering συμμετέχει σε ένα ακόμα project στο Bintulu, το οποίο αναμένεται να παράγει 5.000 τόνους μεθανόλης ημερησίως. Επιπλέον, το ενδιαφέρον στην Ασία επεκτείνεται και σε άλλες χώρες. Πιο συγκεκριμένα, η ινδική Reliance Industries υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση της πολιτείας Gujarat για project ανανεώσιμης ενέργειας αξίας περίπου $67,71 δισ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ενδιαφέρον για projects με επίκεντρο την παραγωγή πράσινης ενέργειας στην Ασία έχει εκδηλώσει πληθώρα εταιρειών, μεταξύ άλλων η BP και η Shell.

Φωτό: Tudor Dimitriu/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.