Ναυτιλία μηδενικών εκπομπών: Η INTERTANKO ανταποκρίνεται στο κάλεσμα

Ναυτιλία μηδενικών εκπομπών: Η INTERTANKO ανταποκρίνεται στο κάλεσμα

110
Ναυτιλία μηδενικών εκπομπών: Η INTERTANKO ανταποκρίνεται στο κάλεσμα

H INTERTANKO υποστηρίζει τους στόχους για μια μηδενικών εκπομπών ναυτιλία με ορίζοντα το 2050, σημειώνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν αρκετά φιλόδοξο στόχο συγκριτικά με αυτούς του ΙΜΟ για μείωση των εκπομπών της ναυτιλίας κατά 50% έως το 2050.

Στην κατεύθυνση της απανθρακοποίησης των θαλάσσιων μεταφορών, η INTERTANKO ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών για την ανάπτυξη τεχνολογιών και καυσίμων απαραίτητων προκειμένου η παγκόσμια ναυτιλία να επιτύχει τον στόχο μηδενικών εκπομπών με ασφαλή τρόπο.

Ο Paolo d’Amico, πρόεδρος της INTERTANKO, τόνισε: «Ο στόχος αυτός έρχεται σε συμφωνία με την πρόσφατη αξιολόγηση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) αναφορικά με την επίτευξη μηδενικών εκπομπών CO2. Επίσης, αντανακλά την πρόθεσή μας να συμβάλουμε με έναν δίκαιο τρόπο στη μείωση των εκπομπών από τον στόλο των δεξαμενόπλοιων».

Την ίδια ώρα, η INTERTANKO συμφώνησε να υποστηρίξει μια εισφορά στα καύσιμα ως την πιο βιώσιμη επιλογή για τον στόχο της μείωσης των εκπομπών από τα πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.