RΙΝΑ: Επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών με την εξαγορά της Logimatic Solutions

RΙΝΑ: Επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών με την εξαγορά της Logimatic Solutions

59
RΙΝΑ: Επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών με την εξαγορά της Logimatic Solutions

Ο RINA ανακοίνωσε, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, την εξαγορά ολόκληρου του μετοχικού πακέτου της Logimatic Solutions, μιας ηγετικής εταιρείας λογισμικού, με έδρα στη Δανία. Η εταιρεία, με κύκλο εργασιών περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ, θα ενσωματωθεί πλήρως στον RINA και οι περίπου 50 υπάλληλοί της θα συνεχίσουν υπό την υπάρχουσα δομή, από τα γραφεία της Δανίας, της Σιγκαπούρης και της Χιλής.

Η εξαγορά αυτή, πραγματοποιείται σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο του RINA και θα ενισχύσει τις γνώσεις της εταιρείας σχετικά με τις ψηφιακές λύσεις, παρέχοντας υποστήριξη στους πελάτες για την αποτελεσματική και βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησής τους.

Αυτή η κίνηση θα προσθέσει το SERTICA στο χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών υπηρεσιών του RINA, ενώ τα INEXTIA, FOTODOK and RENOMATIC έρχονται να  συμπληρώσουν τις υπηρεσίες του RINA στους τομείς τις ενέργειας και της βιομηχανίας. Το SERTICA αποτελεί εργαλείο διαχείρισης στόλου και ενσωματώνει ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών, ενοτήτων και χαρακτηριστικών για όλους τους τομείς των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Παρέχοντας έλεγχο της συντήρησης του στόλου, της διαχείρισης προμηθειών και των HSQE ενοτήτων, επιτρέπει τη αποτελεσματική παρακολούθηση,  καθώς και τον έλεγχο και περιορισμό του κόστους.

Ο Ugo Salerno, CEO του RINA, ανέφερε, “Η Logimatic Solutions είναι ένα τέλειο ταίριασμα για εμάς, αφού συμπληρώνει την πρότασή μας στις ψηφιακές εφαρμογές και βελτιώνει τη θέση μας στην αγορά, όσον αφορά τη γεωγραφική εγγύτητα από τους πελάτες μας. Το SERTICA Fleet Management Software κατέχει μια εξαιρετική φήμη και είναι ήδη εγκατεστημένο σε πάνω από 1400 πλοία παγκοσμίως”.

Ο Lars Riisberg, CEO της Logimatic Solutions, ανέφερε, “Όταν ο RINA μας παρουσίασε τη στρατηγική του για προσφορά παγκοσμίου κλάσης ψηφιακών λύσεων, είδα μια πραγματική ευκαιρία. Ειλικρινά πιστεύω πως τα προϊόντα και ο οργανισμός μας αξίζει αυτήν την ευκαιρία να μεγαλώσει περαιτέρω μαζί με μια δυνατή πολυεθνική εταιρεία. Διατηρούμε μία στενή επαφή με τους πελάτες μας, και αυτό, είναι κάτι που μπορώ να πω σίγουρα πως δε θα αλλάξει”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.