Προηγμένη διάταξη συστήματος επεξεργασίας καυσαερίων για πλοία

Προηγμένη διάταξη συστήματος επεξεργασίας καυσαερίων για πλοία

183
Προηγμένη διάταξη συστήματος επεξεργασίας καυσαερίων για πλοία
Φωτο: WinGD

Η ελβετική εταιρεία τεχνολογίας κινητήρων WinGD ανακοίνωσε το λανσάρισμα του πρώτου δίχρονου κινητήρα ο οποίος φέρει δικό του σύστημα μείωσης εκπομπών NOx, προσφέροντας δραματική μείωση στον απαιτούμενο χώρο αλλά και στο κόστος εγκατάστασης στα ναυπηγεία που επιδιώκουν τη συμμόρφωση με τα αυστηρότερα όρια του ΙΜΟ για τις εκπομπές NOx.

Ο κινητήρας X52 με το ενσωματωμένο σύστημα Επιλεκτικής Καταλυτικής Μείωσης (iSCR) παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Dalian Marine Diesel Co στην Κίνα. Ο εξακύλινδρος δίχρονος κινητήρας μέγιστης ονομαστικής ισχύος 11.640 kW πρόκειται να εγκατασταθεί σε ένα δεξαμενόπλοιο το οποίο ναυπηγείται από τη CSSC Chengxi Shipyard για την ιαπωνική πλοιοκτήτρια εταιρεία Kumiai Senpaku.

Η ενσωμάτωση του συστήματος SCR στον κινητήρα του πλοίου σημαίνει πως απαιτούνται λιγότερος επιπλέον εξοπλισμός και σωληνώσεις, μειώνοντας έτσι το κόστος εγκατάστασης αλλά και τον απαιτούμενο χώρο. Παράλληλα, ενισχύεται η αποτελεσματικότητα του συστήματος σε ότι αφορά τη μείωση των οξειδίων του αζώτου , καθώς λόγω της θέσης του λειτουργεί με μεγαλύτερες θερμοκρασίες καυσαερίων, έχοντας έτσι μεγαλύτερη απόδοση.

Ο κινητήρας X52 με το ενσωματωμένο σύστημα iSCR είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης συνεργασίας της WinGD με το China Shipbuilding Power Engineering Institute (CSPI). Οι διεθνείς συνεργασίες αποτελούν το κλειδί για την υλοποίηση του οράματος της WinGD για την επιτάχυνση της βιώσιμης ενεργειακής μετάβασης του ναυτιλιακού κλάδου, ενώ μέσω αυτών η εταιρεία παρέχει στους πελάτες της τις λύσεις που εξασφαλίζουν διαρκή πρόοδο προς την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων του ΙΜΟ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.