Wärtsilä και RINA παρουσιάζουν μια καινοτόμο διάταξη συστήματος πρόωσης πλοίων

Wärtsilä και RINA παρουσιάζουν μια καινοτόμο διάταξη συστήματος πρόωσης πλοίων

781
Wärtsilä και RINA παρουσιάζουν μια καινοτόμο διάταξη συστήματος πρόωσης πλοίων

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä και ο νηογνώμονας RINA παρουσίασαν πρόσφατα μια νέα διάταξη συστήματος πρόωσης πλοίων, η οποία προσφέρει εξοικονόμηση καυσίμου και συμμόρφωση με τους κανονισμούς περί εκπομπών, απαιτεί λιγότερα μηχανήματα και κεφαλαιουχικές δαπάνες και χαρακτηρίζεται από μειωμένη λειτουργική πολυπλοκότητα.

Η νέα διάταξη διαφέρει από τον παραδοσιακό τρόπο σχεδιασμού των πλοίων και αποτελεί μια βιώσιμη εναλλακτική επιλογή με υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα. Μέχρι σήμερα, ο συμβατικός σχεδιασμός των πλοίων περιλάμβανε τη χρήση δίχρονων κινητήρων για την πρόωση του πλοίου και τετράχρονων κινητήρων για την παραγωγή ηλεκτρικής ισχύος. Η καινοτόμος διάταξη των Wärtsilä / RINA, ωστόσο, απαιτεί μόλις δύο τετράχρονους κινητήρες διπλού καυσίμου (DF), με την επιλογή χρήσης μπαταριών ή μιας μικρής ηλεκτρογεννήτριας διπλού καυσίμου για την παροχή ηλεκτρικής ισχύος όταν το πλοίο είναι σταματημένο.

97431841775417b7_800x800ar

Ο εν λόγω σχεδιασμός μπορεί να πετύχει μείωση έως και κατά 50% σε σχέση με την τιμή αναφοράς του Energy Efficiency Design Index (EEDI), ενώ εξασφαλίζει και άμεση συμμόρφωση με τους στόχους του ΙΜΟ για το 2030. Η διάταξη περιλαμβάνει κινητήρες 31DF, οι οποίοι χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG και αποτελούν μια εξαιρετικά αξιόπιστη και αποδοτική λύση, που συνεισφέρει σημαντικά στις προσπάθειες απανθρακοποίησης του ναυτιλιακού κλάδου.

Φωτό: Wartsila

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.