Ένας οδικός χάρτης για τον εμβολιασμό των ναυτικών

Ένας οδικός χάρτης για τον εμβολιασμό των ναυτικών

1075
Ένας οδικός χάρτης για τον εμβολιασμό των ναυτικών

Καθώς οι ΗΠΑ, η Ολλανδία και άλλα κράτη ξεκίνησαν εμβολιαστικά προγράμματα για ναυτικούς, το International Chamber of Shipping (ICS) εξέδωσε πρόσφατα έναν οδικό χάρτη προκειμένου να συμβάλει στη δημιουργία κόμβων εμβολιασμού αποκλειστικά για ναυτικούς ανά τον κόσμο.

Προσώρας, δεκαέξι πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει εμβολιαστικά προγράμματα για αλλοδαπούς ναυτικούς, χάρη στη συμβολή των οποίων μεταφέρονται σημαντικά αγαθά στα αμερικανικά λιμάνια. Την ίδια ώρα, στα μέσα Ιουνίου, και η Ολλανδία θα ξεκινήσει ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα αποκλειστικά για ναυτικούς. Ναυτικοί ανεξαρτήτως εθνικότητας σε ποντοπόρα πλοία υπό ολλανδική σημαία ή σε πλοία υπό ολλανδική διαχείριση θα μπορούν να εμβολιαστούν.

Προκειμένου να βοηθηθούν κυβερνήσεις και εταιρείες να εγκαθιδρύσουν τα εν λόγω κέντρα εμβολιασμού, ο οδικός χάρτης 21 σελίδων περιέχει πληροφορίες σχετικά με την επιλεξιμότητα, την εφαρμογή και τη διανομή των εμβολίων, όπως επίσης και άλλα νομικά ζητήματα.

Στην ανακοίνωση του ICS σημειώνεται ότι οι ναυτικοί αποτελούν μια ξεχωριστή πληθυσμιακή μονάδα, με τις δικές τους απαιτήσεις για διεθνή μετακίνηση. Ο εμβολιασμός των ναυτικών είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της δικής τους υγείας αλλά και της υγείας των επιβατών και του γενικού πληθυσμού, όπως επίσης και για την ελαχιστοποίηση στρεβλώσεων στο διεθνές εμπόριο και στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.