Ινδία: Η αναζήτηση διαθέσιμων κουτιών και ο αντίκτυπος στις εξαγωγές ζάχαρης

Ινδία: Η αναζήτηση διαθέσιμων κουτιών και ο αντίκτυπος στις εξαγωγές ζάχαρης

64
Ινδία: Η αναζήτηση διαθέσιμων κουτιών και ο αντίκτυπος στις εξαγωγές ζάχαρης

Η έλλειψη εμπορευματοκιβωτίων που παρατηρείται και στην Ινδία, τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό ζάχαρης του κόσμου, πλήττει τις εξαγωγές, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση από τις διεθνείς αγορές παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αναφέρουν κύκλοι της αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ινδία εξήγαγε τον Ιανουάριο μόλις 70.000 τόνους λευκής ζάχαρης σε σχέση με τους 370.000 τόνους τον Ιανουάριο του 2020, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι ναύλοι έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς η ζήτηση έχει ανακάμψει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν το β΄ εξάμηνο του 2020, δημιουργώντας ένα σημαντικό έλλειμμα εμπορευματοκιβωτίων σε παγκόσμια κλίμακα. Από την άλλη, οι γεωπολιτικές εντάσεις με την Κίνα έχουν κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τις ινδικές εισαγωγές, εξέλιξη που μεταφράζεται σε λιγότερα εισαγόμενα εμπορευματοκιβώτια, τονίζει το Bloomberg.

Προσφορά και ζήτηση δημιουργούν ντόμινο εξελίξεων, με επακόλουθο οι παγκόσμιες τιμές ζάχαρης να αυξηθούν τον Ιανουάριο σε υψηλά τριετίας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Λονδίνο άγγιξαν τα $434,90/τόνο, καταγράφοντας αύξηση 1,5% την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, η έλλειψη διαθέσιμων εμπορευματοκιβωτίων πλήττει και Ινδούς εξαγωγείς άλλων προϊόντων, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για σιτάρι, ρύζι και σόγια ενισχύεται εν μέσω σταθερών τιμών.

Φωτό: Rafael de Campos/Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.