Ιράν: Επίπεδα ρεκόρ στην παραγωγή φυσικού αερίου

Ιράν: Επίπεδα ρεκόρ στην παραγωγή φυσικού αερίου

79
Ιράν: Επίπεδα ρεκόρ στην παραγωγή φυσικού αερίου

Η ημερήσια παραγωγή και επεξεργασία φυσικού αερίου στο Ιράν έφτασε στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, αγγίζοντας τα 840 εκατ. κυβικά μέτρα (mcm), πάνω από τη μισή ποσότητα αερίου που καταναλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Ενέργειας.

Η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Φυσικού Αερίου (NIGC) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση εν μέσω αυξανόμενων επιπέδων χρήσης φυσικού αερίου στο Ιράν, λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Τεχεράνης για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Ο επικεφαλής της NIGC, Hassan Montazer Torbati, δήλωσε ότι η αυξημένη παραγωγή φυσικού αερίου κατέστη δυνατή μέσω μιας σειράς αλλαγών που εφαρμόστηκαν στα διυλιστήρια και στα πεδία φυσικού αερίου. «Πρόκειται για ένα γεγονός [ρεκόρ παραγωγής] άνευ προηγουμένου στην ιστορία της επεξεργασίας φυσικού αερίου στη χώρα και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω εντός των επόμενων δέκα ημερών», πρόσθεσε ο Torbati.

Η NIGC, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διανομή και τις εξαγωγές φυσικού αερίου στο Ιράν, ανέφερε τις 28 Δεκεμβρίου ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου έφτασε στο ρεκόρ των 740 mcm την πρώτη ημέρα της χειμερινής περιόδου στη χώρα.

Η κυβέρνηση προτρέπει τα νοικοκυριά να χρησιμοποιούν την ενέργεια πιο αποτελεσματικά, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να προκληθούν διακοπές ρεύματος ως αποτέλεσμα της έλλειψης φυσικού αερίου και άλλων καυσίμων στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας της χώρας.

Ο υπουργός Ενέργειας του Ιράν, Reza Ardakanian, επέκρινε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου την άχρηστη χρήση φυσικού αερίου στο Ιράν, αναφέροντας ότι η ζήτηση φυσικού αερίου των νοικοκυριών είχε αυξηθεί υπερβολικά τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.