Ρωσική ένωση δυνάμεων με επίκεντρο την ενέργεια

Ρωσική ένωση δυνάμεων με επίκεντρο την ενέργεια

137
Ρωσική ένωση δυνάμεων με επίκεντρο την ενέργεια

Οι ρωσικές Lukoil και Gazprom προχωρούν με το πλάνο τους για τη δημιουργία ενός joint venture, με στόχο την ανάπτυξη δύο πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή Nenets στα βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Gazprom σε ανακοίνωσή της, οι δύο εταιρείες είχαν συμφωνήσει τους όρους του joint venture, το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2018, στο πλαίσιο του project εμπορικής εκμετάλλευσης των αποθεμάτων των πεδίων Vaneyvisskoye και Layavozhskoy.

Τα δύο πεδία ανακαλύφθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Τα συνδυασμένα ανακτήσιμα αποθέματα εκτιμώνται σε 225 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου και 75 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.

Το joint venture αρχικά θα επικεντρωθεί στην έρευνα και στη σχεδίαση υποδομών και εγκαταστάσεων παραγωγής. Το πλάνο των δύο ρωσικών εταιρειών περιλαμβάνει τη μεταφορά φυσικού αερίου από τα δύο πεδία μέσω αγωγών και τη μεταφορά πετρελαίου σε τερματικό εξαγωγών του λιμανιού Varandey, τον οποίο διαχειρίζεται η Gazprom.

Lukoil και Gazprom διατηρούν μακρόχρονη συνεργασία. Η Lukoil πουλά φυσικό αέριο σε πεδία της Gazprom στην περιοχή Yamal-Nenets στη δυτική Σιβηρία αντί να το παραδίδει απευθείας σε τελικούς καταναλωτές.

Νωρίτερα η Gazprom είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Νοvatek για τη δημιουργία joint venture με στόχο την ανάπτυξη του πεδίου North Vrangelevsky στη Θάλασσα Τσούκτσι στη ρωσική Αρκτική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.