Το Oμάν ιδρύει νέα εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Το Oμάν ιδρύει νέα εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου

146
Το Oμάν ιδρύει νέα εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ONA, το Oμάν προχώρησε στην ίδρυση μιας νέας κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου, με σκοπό τη διαχείριση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και πόρων στον ενεργειακό τομέα. Η εταιρεία θα αναλάβει εργασίες εξερεύνησης υδρογονανθράκων και παραγωγής ενέργειας.

Επιπλέον, η ίδια πηγή αναφέρει πως η εταιρεία, με την επωνυμία Energy Development Oman (EDO), θα μπορεί να πραγματοποιεί διεθνείς επενδύσεις, ακόμα και σε κλάδους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η εταιρεία θα κατέχει μετοχές στην κρατική εταιρεία Petroleum Development Oman LLC (PDO), καθώς και στο Block 6, το μεγαλύτερο πεδίο πετρελαίου της χώρας.

Σκοπός της νέας εταιρείας είναι η πλήρης οικονομική ανεξαρτησία από κρατικές δαπάνες, η οποία θα της επιτρέπει να χρηματοδοτήσει στο μέλλον τα δικά της αναπτυξιακά έργα και να αναπτύσσει επενδυτικά έργα με πλήρη αυτονομία.

Φωτο: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.