Κινήσεις ενεργειακής ασφάλειας για το Τόκιο

Κινήσεις ενεργειακής ασφάλειας για το Τόκιο

73
Κινήσεις ενεργειακής ασφάλειας για το Τόκιο

Η Ιαπωνία συμφώνησε με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Κουβέιτ (KPC) προσφέροντας χώρο αποθήκευσης 3,14 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου δωρεάν.

Βάσει της συμφωνίας, η KPC μπορεί να χρησιμοποιήσει δεξαμενές αποθήκευσης στη βάση διύλισης Eneos Kiire στη νότια Ιαπωνία της Kagoshima ως βάση εξαγωγής για την Ανατολική Ασία.

Σε αντάλλαγμα, η Ιαπωνία θα λάβει δικαιώματα προτεραιότητας στα αποθέματα της κρατικής εταιρείας του Κουβέιτ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι ποσότητες αυτές αντιστοιχούν σε ανάγκες πετρελαίου 1,5 ημέρας για τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Είναι η τρίτη τέτοια συμφωνία που επιτυγχάνει το Τόκιο, μετά τις αντίστοιχες συμφωνίες με την κρατική Εταιρεία Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC) και τη Saudi Aramco, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.