Τα μη επανδρωμένα αλιευτικά σκάφη, το μέλλον της αλιείας

Τα μη επανδρωμένα αλιευτικά σκάφη, το μέλλον της αλιείας

579
Τα μη επανδρωμένα αλιευτικά σκάφη, το μέλλον της αλιείας

O πετρελαϊκός κολοσσός Shell και η εταιρεία Ocean Infinity, η οποία κατασκευάζει και διαχειρίζεται ρομποτικά σκάφη, υπέγραψαν συμφωνία με στόχο την από κοινού κατασκευή μη επανδρωμένων αλιευτικών σκαφών.

Η τεχνογνωσία σε θέματα αλιείας από τη μεριά της Shell σε συνδυασμό με την προσφορά του ρομποτικού στόλου «Armada» της Ocean Infinity θα ευνοήσουν τις αλιευτικές διαδικασίες ως προς τη δραστηριοποίηση σε θαλάσσιες περιοχές με μεγάλους πληθυσμούς έμβιων οργανισμών.

Ο στόλος ρομποτικών σκαφών «Armada» της Ocean Infinity θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από το επόμενο έτος. Όλα τα μη επανδρωμένα σκάφη εξοπλίζονται με προηγμένα αυτόνομα υποβρύχια οχήματα (AUVs), τα οποία προσφέρουν δυνατότητες παρακολούθησης υποβρύχιων περιοχών σε ευρεία κλίμακα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, Ocean Infinity, η λειτουργία του ρομποτικού, μη επανδρωμένου στόλου της αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα, καθώς οι αλιευτικές διαδικασίες θα διεξάγονται στο υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας και χωρίς την απαίτηση για ανθρώπινη παρουσία επί του πλοίου.

Φωτό: oceaninfinity.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.