Αμερικανική παραγωγή και κατανάλωση πετρελαίου: Οι νέες εκτιμήσεις

Αμερικανική παραγωγή και κατανάλωση πετρελαίου: Οι νέες εκτιμήσεις

131
Αμερικανική παραγωγή και κατανάλωση πετρελαίου: Οι νέες εκτιμήσεις

H αμερικανική παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί κατά 860.000 βαρέλια/ημέρα το 2020, στα 11,39 εκατ. βαρέλια/ημέρα, τονίζεται στην τελευταία εκτίμηση της Energy Information Administration (EIA).

Η αμέσως προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για μείωση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου κατά 800.000 βαρέλια/ημέρα το 2020. Η παραγωγή των ΗΠΑ έχει ανακάμψει από τα χαμηλά 2,5 ετών του περασμένου Μαΐου, καθώς οι παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου επανεκκίνησαν τις εξορύξεις τους σε κάποια πεδία, ως απόρροια της αύξησης των τιμών.

Η ΕΙΑ εκτιμά επίσης ότι, κατά το β΄ τρίμηνο του 2021, η αμερικανική παραγωγή κατά μέσο όρο θα μειωθεί στα 11 εκατ. βαρέλια/ημέρα, παρά την εκτιμώμενη νέα εξορυκτική δραστηριότητα. Συνολικά για το 2021 η παραγωγή των ΗΠΑ αναμένεται να μειωθεί κατά 290.000 βαρέλια/ημέρα και να αγγίξει τα 11,1 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Στο μέτωπο της κατανάλωσης υγρών καυσίμων και πετρελαίου, η EIA εκτιμά ότι στις ΗΠΑ θα μειωθεί κατά 2,38 εκατ. βαρέλια/ημέρα, στα 18,16 εκατ. βαρέλια/ημέρα, το 2020.

Τις τελευταίες ημέρες, τα αισιόδοξα μηνύματα για την ανακάλυψη αποτελεσματικού εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό από τη μία και η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων διεθνώς και τα νέα lockdowns από την άλλη οδηγούν σε σκαμπανεβάσματα των τιμών του μαύρου χρυσού.

Φωτό: Etienne Laurent/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.