Ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου το 2021;

Ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου το 2021;

231
Ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου το 2021;

Ανάκαμψη για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου το 2021 βλέπει η Goldman Sachs, με τις πιθανότητες να βρεθεί εμβόλιο και θεραπεία για τον Covid-19 να αυξάνονται, γεγονός που δημιουργεί θετικό τοπίο για τη ζήτηση.

Ειδικότερα, αναλυτές του τραπεζικού κολοσσού εκτιμούν ότι η τιμή του Brent θα αυξηθεί στα $65/βαρέλι έως το γ΄ τρίμηνο του 2021, πριν υποχωρήσει στα $58/βαρέλι στα τέλη του επόμενου έτους. Σε ό,τι αφορά το WTI, η Goldman Sachs βλέπει μια τιμή κοντά στα $56/βαρέλι.

«Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες το εμβόλιο κατά του ιού να είναι διαθέσιμο σε μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες την επόμενη άνοιξη, εξέλιξη που θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και στην αύξηση της ζήτησης», τονίζεται χαρακτηριστικά στην έκθεσή της.

Στο πλαίσιο αυτό, αναλυτές της Goldman Sachs σημειώνουν ότι η ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά 3,7 εκατ. βαρέλια/ημέρα μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του επόμενου έτους. Με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περιορισμένη αύξηση της παραγωγής από τα μέλη του ΟPEC αλλά και άλλες σημαντικές πετρελαιοπαραγωγούς χώρες έως το τέλος του τρέχοντος έτους, η Goldman Sachs θεωρεί ότι η παγκόσμια προσφορά μαύρου χρυσού το επόμενο έτος θα είναι πιο «σφιχτή». Περιορισμένη ανάπτυξη βλέπει, τέλος, και στον τομέα του σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ.

Φωτό: Ann Heisenfelt/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.