Ατύχημα στον Μαυρίκιο: η έκκληση της INTERCARGO

Ατύχημα στον Μαυρίκιο: η έκκληση της INTERCARGO

521
Ατύχημα στον Μαυρίκιο: η έκκληση της INTERCARGO

Την στήριξη της προς το λαό του Μαυρικίου για την οικολογική καταστροφή, απόρροια της πρόσφατης προσάραξης του πλοίου M/V Wakashio, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΙΝΤΕRCARGO.

Όπως είναι αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα μαθήματα που θα διδαχθεί η βιομηχανία από την προσάραξη του φορτηγού πλοίου στις ακτές του Μαυρικίου είναι πολύτιμα, δεδομένης της καταστροφής στο θαλάσσιο περιβάλλον και των επιπτώσεων στις κοινότητες που εξαρτώνται από αυτό.

Η INTERCARGO μάλιστα κάνει έκκληση για συνεργασία και παροχή βοήθειας προς τον περιορισμό της εξάπλωσης της πετρελαιοκηλίδας. Παράλληλα καλεί το κράτος σημαίας και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για μια εις βάθος και διαφανή έρευνα για την περιβαλλοντική αυτή τραγωδία.

«Είμαστε ανακουφισμένοι για το γεγονός ότι το πλήρωμα του πλοίου απομακρύνθηκε ασφαλώς και αποφεύχθηκε οποιαδήποτε απώλεια ζωής κατά το τραγικό αυτό συμβάν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της INTERCARGO.

Kαι συνεχίζει: «ως βιομηχανία πρέπει να διασφαλίσουμε την αποφυγή τέτοιων περιστατικών, ιδιαίτερα σε πολυάσχολους θαλάσσιους διαδρόμους».

Τέλος η INTERCARGO εκφράζει τους προβληματισμούς της για το γεγονός ότι τέτοιου είδους περιστατικά λαμβάνουν χώρα ακόμα και σήμερα, παρά τις σημαντικές βελτιώσεις στους εξοπλισμούς πλοήγησης και τις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης των πληρωμάτων.

Φωτό: Μaxar/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.