Το Ντουμπάι, κόμβος αλλαγών πληρωμάτων

Το Ντουμπάι, κόμβος αλλαγών πληρωμάτων

1624
Το Ντουμπάι, κόμβος αλλαγών πληρωμάτων

Το Ντουμπάι ανακοίνωσε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι ανοίγει τον δρόμο για τις διαδικασίες αλλαγών πληρωμάτων. Μέχρι στιγμής, όλα φαίνεται να βαίνουν καλώς, αφού έχει καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός, αλλά και η επιβίβαση σε πλοία, 3.000 ναυτικών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ναυτιλιακή Αρχή του Ντουμπάι (Dubai Maritime City Authority ‒ DMCA), η συνεργασία της με το General Directorate of Residency and Foreigners Affairs του Ντουμπάι (GDRFA) έχει ως αποτέλεσμα 1.300 ναυτικοί να επαναπατριστούν και άλλοι 1.700 να μπαρκάρουν σε πλοία εντός των χωρικών υδάτων της πόλης.

Η DMCA αναφέρει ότι οι πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση των αλλαγών πληρωμάτων έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων εντός των χωρικών υδάτων του Ντουμπάι, πάντοτε ωστόσο σε συμφωνία με τους κανονισμούς της Αρχής Δημόσιας Υγείας της πόλης (Dubai Health Authority).

Ο Σείχης Saeed bin Ahmed bin Khalifa Al Maktoum, εκτελεστικός διευθυντής της DMCA, δήλωσε ότι «η επανέναρξη των αλλαγών πληρωμάτων είναι αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών μας για εγγύηση των υψηλότερων δυνατών επιπέδων υγιεινής και ασφάλειας των ναυτικών και εργαζομένων του ναυτιλιακού κλάδου».

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.