Νέες πρωτοβουλίες για τις αλλαγές πληρωμάτων στις Φιλιππίνες

Νέες πρωτοβουλίες για τις αλλαγές πληρωμάτων στις Φιλιππίνες

1259
Νέες πρωτοβουλίες για τις αλλαγές πληρωμάτων στις Φιλιππίνες

Σημαντικό βήμα για τις αλλαγές των πληρωμάτων σημειώθηκε στις Φιλιππίνες την Πέμπτη 2 Ιουλίου, κατόπιν υπογραφής εγκυκλίου για τη δημιουργία «πράσινου διαδρόμου» (green lane). Ο εν λόγω διάδρομος μεταφορών θα παράσχει στους ναυτικούς της χώρας ασφαλή μεταφορά από και προς τα πλοία εν μέσω των υφιστάμενων συνθηκών της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων, η εν λόγω εγκύκλιος θα δώσει τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές για ναυτικούς, manning agencies, ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες για το φλέγον ζήτημα των αλλαγών πληρωμάτων. H πρωτοβουλία των Φιλιππίνων έρχεται μετά τις πολλαπλές εκκλήσεις του ΙΜΟ στις εθνικές κυβερνήσεις για τη διευκόλυνση των αλλαγών πληρωμάτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Locsin Jr, υπουργός Εξωτερικών των Φιλιππίνων, «ο “πράσινος διάδρομος” θα διευκολύνει τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των ναυτικών, καθώς και την ασφαλή αλλαγή πληρωμάτων εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές απαντούμε στην έκκληση του IMO και της ναυτιλιακής βιομηχανίας για τη δημιουργία πλαισίου προς διασφάλιση ασφαλών αλλαγών πληρωμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας», κατέληξε ο ίδιος. Tέλος, σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη 2 Ιουλίου, καταγράφηκαν στη χώρα 294 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 38.805.

Φωτό: Yonhap/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.