Σημεία των καιρών: Διαχειρίστριες λιμένων επενδύουν σε ναυτιλιακές εταιρείες

Σημεία των καιρών: Διαχειρίστριες λιμένων επενδύουν σε ναυτιλιακές εταιρείες

197
Σημεία των καιρών: Διαχειρίστριες λιμένων επενδύουν σε ναυτιλιακές εταιρείες

H Αbu Dhabi Ports Co. (ADPC) αναμένεται να εγκαινιάσει μια νέα ναυτιλιακή εταιρεία στον κλάδο των feeder containerships εντός του Ιουνίου, η οποία θα βοηθήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να περιορίσουν και να αποφύγουν τις όποιες στρεβλώσεις από την πανδημία στις εισαγωγές φαρμάκων και τροφίμων.

Σε ανακοίνωσή της, η ADPC τονίζει ότι η νέα εταιρεία θα φέρει το όνομα «Safeen Feeders» και ο υπό διαχείριση στόλος της θα προσεγγίζει εννέα λιμάνια στην Ινδία, στο Πακιστάν και στον Περσικό Κόλπο.

Τα ΗΑΕ εισάγουν το 90% των τροφίμων που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών τους, ενώ βασίζονται εν πολλοίς στις ξένες αγορές για την προμήθεια βασικών αγαθών. Η επάρκεια τροφίμων εν μέσω της κρίσης αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο chief commercial and strategy officer της ADPC, Ross Thompson, ανέφερε στο Bloomberg ότι στόχος της δημιουργίας της νέας εταιρείας είναι η διευκόλυνση του εμπορίου και της συνδεσιμότητας. Η Ινδία και το Πακιστάν είναι από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους των ΗΑΕ, με τη «Safeen Feeders» να ξεκινά τη λειτουργία της στα τέλη Ιουνίου.

Σημειωτέον ότι η ADPC έχει υπό την ιδιοκτησία της και διαχειρίζεται έντεκα λιμάνια στα ΗΑΕ και στη Γουινέα.

Φωτό: Sergio Souza/Unspalsh

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.