Ενεργειακή συνεργασία ενόψει για Ιράν και Κατάρ

Ενεργειακή συνεργασία ενόψει για Ιράν και Κατάρ

110
Ενεργειακή συνεργασία ενόψει για Ιράν και Κατάρ

Ιράν και Κατάρ συμφώνησαν να ενισχύσουν την αμοιβαία ενεργειακή συνεργασία, παρά την τρέχουσα πανδημία, που επηρέασε σοβαρά τις οικονομίες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με άρθρο του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων Mehr.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, ο Ιρανός υπουργός Ενέργειας Reza Ardakanian και ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κατάρ, Ali bin Ahmed Al Kuwari, συζήτησαν τρόπους ανάληψης κοινών δράσεων και ενεργειακών έργων.

Σύμφωνα με τον κ. Ardakanian, η ιρανική πλευρά έχει ήδη ετοιμάσει όλα τα σχετικά έγγραφα που πρόκειται να υπογραφούν σε προσεχή συνεδρίαση της Μεικτής Οικονομικής Επιτροπής Ιράν-Κατάρ.

Η συνάντηση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις αρχές Απριλίου στο Ιράν, καθυστέρησε όμως λόγω της έξαρσης του Covid-19.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν τη συνάντηση και να οριστικοποιήσουν τα έγγραφα μόλις η πανδημία του κορονοϊού τεθεί υπό έλεγχο και η οικονομική κατάσταση επανέλθει στο φυσιολογικό.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.