Λιμάνι Μανίλα: Στο έλεος των καθυστερήσεων πολλά πλοία

Λιμάνι Μανίλα: Στο έλεος των καθυστερήσεων πολλά πλοία

406
Λιμάνι Μανίλα: Στο έλεος των καθυστερήσεων πολλά πλοία

Αντιμέτωπο με έντονη συμφόρηση αλλά και καθυστερήσεις είναι το τελευταίο διάστημα το λιμάνι της Μανίλα, με πολλά πλοία που το προσεγγίζουν να καλούνται να κατευθυνθούν προς άλλα λιμάνια της νοτιοανατολικής Ασίας για την εξυπηρέτησή τους.

Η συμφόρηση πλοίων στο εν λόγω λιμάνι δεν είναι πρωτάκουστη, καθώς το οδικό δίκτυο στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων χαρακτηρίζεται επίσης από κυκλοφοριακή συμφόρηση, με αποτέλεσμα η μεταφορά εμπορευμάτων να πραγματοποιείται σε μεγάλο ποσοστό διά θαλάσσης. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι καθυστερήσεις και ο χρόνος κατά τον οποίο τα πλοία αναμένουν στη ράδα προκειμένου να εισέλθουν στο λιμάνι έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς το lockdown ελέω κορονοϊού εμποδίζει τις ομαλές ροές αγαθών.

Μάλιστα, προς αντιμετώπιση της κατάστασης, η Αρχή του λιμένα πρόκειται να εφαρμόσει μέτρα, σύμφωνα με τα οποία κάθε φορτίο που έχει εκφορτωθεί πάνω από έναν μήνα στο λιμάνι θα κρίνεται εγκαταλελειμμένο εάν δεν αποσύρεται εντός πέντε ημερών. Για τα φορτία που βρίσκονται στο λιμάνι λιγότερο από έναν μήνα, το χρονικό όριο για την απόσυρσή τους θα είναι δέκα ημέρες.

Παράλληλα, δεδομένης της κατάστασης, πολλοί διαχειριστές εμπορευματοκιβωτίων ενημερώνουν τους πελάτες τους για τις όποιες καθυστερήσεις.

Φωτό: Francis R. Malasig/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.