Τα πρώτα bunker tankers μηδενικών εκπομπών

Τα πρώτα bunker tankers μηδενικών εκπομπών

465
Τα πρώτα bunker tankers μηδενικών εκπομπών

H ιαπωνική Asahi Tanker ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη ναυπήγηση των δύο πρώτων ηλεκτρικών bunker tankers μηδενικών εκπομπών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τον σχεδιασμό των δύο πλοίων, για την πρόωση των οποίων θα χρησιμοποιούνται μπαταρίες ιόντων λιθίου, θα αναλάβει η e5 Laboratories Inc. Tα νεότευκτα θα παραδοθούν κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Μαρτίου 2022-Μαρτίου 2023 και θα επιχειρούν αρχικά στο Tokyo Bay ως προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων για άλλα πλοία που καταπλέουν στην περιοχή.

Παράλληλα η Asahi Tanker θα επιστρατεύσει την ψηφιοποίηση, το Internet of Things (IoT) και την αυτοματοποίηση προκειμένου να αυξήσει την επιχειρησιακή αποδοτικότητα των bunker tankers.

Η ταυτότητα των ναυπηγείων που θα αναλάβουν τη ναυπήγηση παραμένει άγνωστη, ωστόσο η είδηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των δύο κορυφαίων ιαπωνικών ναυπηγείων Imabari Shipbuilding και Japan Marine United για τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας που σκοπό έχει τον σχεδιασμό και την πώληση εμπορικών πλοίων.

Φωτό: Asahi Tanker

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.