Έκρηξη και πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Μαλαισίας (Βίντεο)

Έκρηξη και πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Μαλαισίας (Βίντεο)

205
Έκρηξη και πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Μαλαισίας (Βίντεο)
Φωτό αρχείου

Έκρηξη με αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 15 Μαρτίου σε διυλιστήριο της Νότιας Μαλαισίας που ανήκει σε joint venture των Saudi Aramco και Petronas.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας Bernama, από το περιστατικό πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 70% του σώματός του ενώ ένας ακόμα αγνοείται.

Με ανακοίνωσή της η Pengerang Refining and Petrochemical (PRefChem), το joint venture των Saudi Aramco και Petronas, ενημέρωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Μάλιστα πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε στο συγκρότημα διυλιστηρίων και πετροχημικών της Pengerang σε λιγότερο από ένα χρόνο, καθώς τον Απρίλιο του 2019 έκρηξη σημειώθηκε σε μονάδα αφαίρεσης θείου από το πετρέλαιο. Από την τότε έκρηξη δεν καταγράφηκαν θύματα, ωστόσο ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να ξαναξεκινήσει η μονάδα την λειτουργία της στα τέλη του 2019, η Petronas ενημέρωσε ότι αυτή θα παραταθεί για τα μέσα του 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.