Ατύχημα με θύματα ναυτικούς σε πλοίο

Ατύχημα με θύματα ναυτικούς σε πλοίο

8707
Ατύχημα με θύματα ναυτικούς σε πλοίο

Τέσσερα μέλη πληρώματος του πλοίου μεταφοράς γενικού φορτίου «Fri Dolphin» δηλητηριάστηκαν από επικίνδυνα αέρια το απόγευμα της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια απολύμανσης φορτίου καλαμποκιού στα αμπάρια του. Το πλοίο βρισκόταν στον Βισκαϊκό Κόλπο πραγματοποιώντας το ταξίδι του από το Les Sables d’Olonne στο Hull του Ηνωμένου Βασιλείου όταν παρουσιάστηκε το περιστατικό.

Οι γαλλικές σωστικές δυνάμεις κατέφθασαν στο σημείο διά αέρος με τη χρήση ελικοπτέρου. Από τους τέσσερις ναυτικούς ο ένας έχασε τη ζωή του ενώ οι υπόλοιποι τρεις παραμένουν σε σταθερή κατάσταση, όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στο ελικόπτερο τη διακομιδή των μελών πληρώματος, και το πλοίο αναγκάστηκε να διακόψει το ταξίδι του και να επιστρέφει εσπευσμένα στη Βρέστη. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το «Fri Dolphin» αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Βρέστης και οι προσβεβλημένοι ναυτικοί διακομίσθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου τους παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες.

Φωτό: Mehdi Dehdar/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.