Petrobras: Σκαρφαλώνει στο Νο 1 των εισηγμένων εταιρειών παραγωγής πετρελαίου

Petrobras: Σκαρφαλώνει στο Νο 1 των εισηγμένων εταιρειών παραγωγής πετρελαίου

197
Petrobras: Σκαρφαλώνει στο Νο 1 των εισηγμένων εταιρειών παραγωγής πετρελαίου

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Rystad Energy, η βραζιλιάνικη εταιρεία Petrobras αναμένεται να αποτελέσει τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου ανάμεσα στις εισηγμένες στα διεθνή χρηματιστήρια εταιρείες έως το 2030.

Η εταιρεία φαίνεται να αφήνει πίσω της τα σκάνδαλα διαφθοράς των περασμένων ετών και είναι πλέον η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πετρελαϊκή εταιρεία παγκοσμίως. Έχει πλέον υπό την πλήρη διαχείρισή της το κοίτασμα Buzios των 8 δις βαρελιών και

μια ενδεχόμενη, όπως συζητείται, επένδυση της τάξεως των $70 δις μεταξύ του 2020 και του 2025 θα έχει μνημειώδη επίδραση στην πορεία της εταιρείας.

Η αντιπρόεδρος της Rystad Energy σημείωσε πως από τις εγγεγραμμένες εταιρείες μόνο η Petrobras μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της μέσα στην επόμενη δεκαετία πάνω από τα 1,3 εκατ. βαρέλια. Φέτος ο βραζιλιάνικος παραγωγός πετρελαίου ανέβηκε στην τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, με τις PetroChina και Rosneft να προηγούνται μεν, να παρουσιάζουν ωστόσο μικρότερες προοπτικές από την ίδια.

Συμπερασματικά, η έρευνα αναφέρει πως η παραγωγή της Βραζιλίας θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 5,5 εκατ. βαρέλια έως το 2030 σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα των 2,8 εκατ. βαρελιών, ωθούμενη από ενδεχόμενη μέγιστη εκμετάλλευση όλων των πόρων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.