Oil and Gas Climate Initiative: $1 δις για χρηματοδότηση start-ups

Oil and Gas Climate Initiative: $1 δις για χρηματοδότηση start-ups

189
Oil and Gas Climate Initiative: $1 δις για χρηματοδότηση start-ups

Η πρωτοβουλία των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου για το κλίμα «Oil and Gas Climate Initiative (OGCI)» ανακοίνωσε τη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κατά την 5η ετήσια Σύνοδο που διεξήχθη στην Νέα Υόρκη.

Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν συμπεριλαμβάνονται η προώθηση επενδύσεων μεγάλης κλίμακας μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η διάδοση της χρήσης συστημάτων CCUS (carbon capture, use and storage systems) με στόχο το διπλασιασμό των ποσοτήτων CO2 που ανακυκλώνονται μέσω των CCUS ως το 2030. Τα συστήματα CCUS περιλαμβάνουν μεθόδους και τεχνολογίες για την απομάκρυνση του CO2 από τα καυσαέρια και την ατμόσφαιρα, ακολουθούμενη από την ανακύκλωση του CO2 για χρήση και τον καθορισμό ασφαλών και μόνιμων επιλογών αποθήκευσης.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Saudi Aramco ανέφερε σχετικά ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο περιορισμού των εκπομπών αερίου, διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη παροχή ενέργειας για τις επόμενες δεκαετίες και τις επόμενες γενιές, εν μέσω μιας τεχνολογικής μετάβασης που συμβαίνει τώρα».

Η πρωτοβουλία OGCI κάλεσε τα μέλη του να μειώσουν τη χρήση μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους και να συμβάλλουν στην προώθηση κρατικών πολιτικών με στόχο τον περιορισμό των εκπομπών αερίου.

Τα 15 μέλη-εταιρείες του OGCI δεσμεύονται για μείωση κατά 20% ως το 2025, ενώ συνέστησαν ένα venture capital fund με αρχικό ποσό επένδυσης $1 δις που στόχο έχει τη χρηματοδότηση start-up εταιρειών που αναπτύσσουν και προτάσσουν τεχνολογίες μείωσης εκπομπών αερίων.

Φωτό: Natalya Letunova/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.