Η αιολική ενέργεια ως βιώσιμη λύση στην αποδοτικότητα πλοίων

Η αιολική ενέργεια ως βιώσιμη λύση στην αποδοτικότητα πλοίων

162
Η αιολική ενέργεια ως βιώσιμη λύση στην αποδοτικότητα πλοίων

Η εταιρεία Norsepower Oy Ltd., ο κορυφαίος πάροχος συστημάτων πρόωσης που χρησιμοποιούν την αιολική ενέργεια και έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης, ανακοίνωσε πως έλαβε μια χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. Ευρώ από την πρωτοβουλία Oil and Gas Climate Initiative (OGCI) και άλλους επενδυτές, προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξή της στις παγκόσμιες αγορές.

Η εν λόγω επένδυση επιτρέπει στη Norsepower να αυξήσει την παραγωγή στις εγκαταστάσεις που διαθέτει, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για συστήματα πρόωσης που χρησιμοποιούν την αιολική ενέργεια. Η αύξηση της παραγωγής έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η διεθνής ναυτιλιακή βιομηχανία προσπαθεί να αντισταθμίσει τα μεγάλα κόστη καυσίμων, τα οποία πιθανότατα να αυξηθούν μετά την εφαρμογή του παγκοσμίου ορίου θείου του ΙΜΟ το 2020, και να προετοιμαστεί για τους στόχους του ΙΜΟ που αφορούν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για τα έτη 2030 και 2050.

Η τεχνολογία Rotor Sail της Norsepower αποτελεί μια πρωτοποριακή και άμεσα διαθέσιμη λύση η οποία βελτιώνει την αποδοτικότητα των πλοίων μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Μέχρι σήμερα, Rotor Sails έχουν εγκατασταθεί στο χωρητικότητας 9,700 DWT Ro-Ro carrier “M/S Estraden” της Bore, στο κρουαζιερόπλοιο “M/S Viking Grace” της Viking Line που κινείται με καύσιμο LNG και στο χωρητικότητας 110,000 DWT δεξαμενόπλοιο “Maersk Pelican” της Maersk Tankers, ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν και οι εργασίες εγκατάστασης του συστήματος σε ένα υβριδικό πορθμείο της Scandlines.

Φωτό: www.norsepower.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.