Συμφωνία-σταθμός πετρελαϊκών κολοσσών

Συμφωνία-σταθμός πετρελαϊκών κολοσσών

144
Συμφωνία-σταθμός πετρελαϊκών κολοσσών

H κρατική πετρελαϊκή του Κατάρ, Qatar Petroleum, και η Shell προχωρούν στη δημιουργία κοινοπραξίας για την παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας πλοίων με LNG.

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη από τη θυγατρική της Qatar Petroleum, Wave LNG Solutions, και από τη Shell Gas & Power Developments BV στις 17 Σεπτεμβρίου, ορίζει ότι στη νέα κοινοπραξία τα δύο μέρη θα συμμετέχουν κατά 50%.

Η κοινοπραξία ουσιαστικά στοχεύει στην εγκατάσταση υποδομών αποθήκευσης και προμήθειας LNG σε σημαντικούς για το διεθνές εμπόριο κόμβους, με σκοπό την αύξηση της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Όπως σημείωσε ο Saad Sherida Al-Kaabi, υπουργός Ενέργειας του Κατάρ και CEO της Qatar Petroleum, το LNG αποτελεί μια πραγματική λύση για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ιδιαίτερα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κανονιστικό περιβάλλον.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι είναι ξεκάθαρη η στόχευση του καταριανού κολοσσού για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στην αγορά του LNG, γεγονός το οποίο επαληθεύεται από την πρόσφατη παραγγελία στην οποία προέβη για τη ναυπήγηση πάνω από 100 πλοίων μεταφοράς LNG μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Φωτό: Monika Robak/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.