Bulk carriers: Ευκαιρίες εν όψει 2020

Bulk carriers: Ευκαιρίες εν όψει 2020

709
Bulk carriers: Ευκαιρίες εν όψει 2020

Καθώς οδεύουμε προς το 2020 και την συμμόρφωση των πλοίων και των διαχειριστριών εταιρειών στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα, ένας από τους κορυφαίους ναυλωτές στον κόσμο, η Cargill, αναμένει ότι οι ναύλοι για τα bulk carriers θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε στο Reuters ο Jan Dieleman, πρόεδρος του τμήματος θαλάσσιων μεταφορών της Cargill, αρκετά bulk carriers και δη capesizes θα εγκαταστήσουν scrubbers, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα παραμείνουν εκτός υπηρεσίας για τουλάχιστον 25 μέρες και κατά συνέπεια η προσφορά θα μειωθεί έστω και βραχυχρόνια.

Ο κ. Dieleman σημείωσε ότι ήδη κάποια πλοία βρίσκονται εκτός υπηρεσίας για την εγκατάσταση scrubbers με τον αριθμό των πλοίων αυτών που θα επιλέξει την οδό των scrubbers να εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το γ΄ και δ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι το 5 με 10% των πλοίων που ναυλώνει η Cargill θα τοποθετήσει scrubbers, ενώ τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιούν LSFO.

Τέλος, ο επικεφαλής της Cargill ανέφερε ότι αρκετοί πλοιοκτήτες τηρούν στάση αναμονής σε ό,τι αφορά τις παραγγελίες νέων πλοίων καθότι δεν γνωρίζουν τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.