Το Sulphur Cap δημιουργεί αναταραχές στην πετρελαϊκή αγορά

Το Sulphur Cap δημιουργεί αναταραχές στην πετρελαϊκή αγορά

349
Το Sulphur Cap δημιουργεί αναταραχές στην πετρελαϊκή αγορά

Η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, καθώς τα διυλιστήρια θα χρειάζονται επιπλέον ποσότητες πετρελαίου προκειμένου να πραγματοποιούν την κατάλληλη επεξεργασία για την παραγωγή ναυτιλιακών καυσίμων τα οποία θα ανταποκρίνονται στον κανονισμό του Sulphur Cap.

Σύμφωνα με την Wood Mackenzie, τα διυλιστήρια θα χρειάζονται από φέτος επιπλέον 700.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως προκειμένου να μπορούν να μετατρέψουν το πετρέλαιο σε εναλλακτικά ναυτιλιακά καύσιμα.

Οι επιπλέον ποσότητες του πετρελαίου που θα χρειαστούν τα διυλιστήρια, έρχεται σε αντίθεση με την συμφωνία των χωρών μελών και μη του OPEC για περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή, δημιουργώντας προβληματισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου από τα διυλιστήρια αναμένεται να ξεκινήσει εντός του τρίτου τριμήνου του 2019 και θα ενισχυθεί περαιτέρω το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Φωτό: Unsplash/Joshua Rawson Harris

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.