Παράταση για ένα κομβικό project εξαγωγών πετρελαίου στον Κόλπο του Τέξας

Παράταση για ένα κομβικό project εξαγωγών πετρελαίου στον Κόλπο του Τέξας

95
Παράταση για ένα κομβικό project εξαγωγών πετρελαίου στον Κόλπο του Τέξας

Ένα φιλόδοξο project εξαγωγών πετρελαίου στην Ακτή του Κόλπου του Τέξας φαίνεται πως παίρνει παράταση τουλάχιστον 18 μηνών, σύμφωνα με το Reuters, καθώς εγείρονται πολλά ερωτηματικά για το περιβαλλοντικό του αντίκτυπο.

Πιο συγκεκριμένα ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Carlyle και η Trafigura ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού το πρώτο βαθέων υδάτων λιμάνι πλήρους φόρτωσης supertankers στο Corpus Christi, σε ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού $1 δις.

Είναι γεγονός ότι η ραγδαία αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ οδηγεί σε αύξηση των εξαγωγών και εντείνει τις ανάγκες για την δημιουργία υποδομών κατάλληλων να διαχειριστούν αυτό τον τεράστιο όγκο εξαγωγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ άγγιξαν τα επίπεδα ρεκόρ των 3,6 εκατ. βαρελιών/ημέρα.

Ωστόσο το αμερικανικό Army Corps of Engineers, το οποίο εγκρίνει σχετικές αδειοδοτήσεις για τέτοιου είδους projects, έχει ζητήσει μια λεπτομερή µελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (EIS) του φιλόδοξου σχεδίου στο Corpus Christi, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει 18 μήνες.

Φωτό: Corpus Christi

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.