Λαμπρές προοπτικές για τον ενεργειακό τομέα της Αιγύπτου

Λαμπρές προοπτικές για τον ενεργειακό τομέα της Αιγύπτου

98
Λαμπρές προοπτικές για τον ενεργειακό τομέα της Αιγύπτου

Η Αίγυπτος τίθεται στο πεδίο ενδιαφέροντος παγκόσμιων πετρελαϊκών κολοσσών, όπως η Shell, η BP και η ENI, για την πραγματοποίηση μεγάλων ενεργειακών έργων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης EGYPS2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο στις 11- 13 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκαν πρωτοβουλίες και έργα με στόχο την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα που διαθέτει η Αίγυπτος, όπως εκείνο του Zohr και του Noor, με στόχο να καταστεί η χώρα μεγάλος ενεργειακός κόμβος.

Επίσης η Exxon Mobil έπειτα από χρόνια απουσίας επανέρχεται στον ενεργειακό τομέα της Αιγύπτου με την συμμετοχή της σε νέα έργα.

Μετά από μία περίοδο έντονων πολιτικών αναταραχών και οικονομικής δυσπραγίας, οι οποίες επηρέασαν αρνητικά τον ενεργειακό τομέα της Αιγύπτου, η χώρα πλέον προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών θέτοντας ως στόχο να αναδειχθεί σε βασικό προμηθευτή φυσικού αερίου της ευρωπαϊκής αγοράς και ενδεχομένως αλλάζοντας τα δεδομένα στον παγκόσμιο ενεργειακό στίβο.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.