Παράταση εκπτώσεων στα dry bulk carriers από την Αρχή της Διώρυγας του...

Παράταση εκπτώσεων στα dry bulk carriers από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ

106
Παράταση εκπτώσεων στα dry bulk carriers από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ

Την παράταση της παροχής εκπτώσεων στα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου που πραγματοποιούν μεταφορές μεταξύ αμερικανικών και ασιατικών λιμένων ανακοίνωσε πρόσφατα η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ. Η παροχή εκπτώσεων θα παραταθεί μέχρι τα τέλη του 2019 και στοχεύει στην διευκόλυνση των εν λόγω μεταφορών οι οποίες έχουν επηρεαστεί από τον αμερικανοκινεζικό εμπορικό πόλεμο.

Συγκεκριμένα, όσα έμφορτα ή άφορτα dry bulk carriers πραγματοποιούν μεταφορές και πλόες μεταξύ της Ανατολικής Ακτής της Β. Αμερικής (λιμένες βόρεια του λιμένα της Savannah) με λιμένες δυτικά της Ινδικής υποηπείρου (από λιμένα Karachi έως λιμένα Cochin), θα έχουν έκπτωση 20% στα λιμενικά τους τέλη.

Επίσης, όσα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου πραγματοποιούν μεταφορές μεταξύ της Ανατολικής Ακτής της Β. Αμερικής (λιμένες βόρεια του λιμένα της Savannah) με το λιμένα του Cochin και με λιμένες ανατολικά του θα έχουν έκπτωση 60% στα λιμενικά τέλη κατά τη διέλευσή τους από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Επιπλέον όσα έμφορτα ή άφορτα dry bulk carriers πραγματοποιούν μεταφορές μεταξύ του λιμένα της Savannah και λιμένων νότια εκείνου με λιμένες δυτικά της Ινδικής υποηπείρου (από λιμένα Karachi έως λιμένα Cochin), θα έχουν έκπτωση 45% στα λιμενικά τους τέλη, ενώ πλοία που πραγματοποιούν μεταφορές μεταξύ του λιμένα της Savannah και λιμένες νότιά του με το λιμένα του Cochin, καθώς και με λιμένες ανατολικά του θα έχουν έκπτωση 75% στα λιμενικά τους τέλη.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.