ΗΠΑ: Διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της στις εξαγωγές αιθανίου

ΗΠΑ: Διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της στις εξαγωγές αιθανίου

65
ΗΠΑ: Διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της στις εξαγωγές αιθανίου

Οι εξαγωγές αιθανίου των ΗΠΑ κατέγραψαν ανοδική πορεία το 2018, ενισχύοντας την θέση της χώρας ως κορυφαίος εξαγωγέας αιθανίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2015 οι ΗΠΑ κατάφεραν να αποτελέσουν ηγέτιδα δύναμη στις εξαγωγές αιθανίου, το οποίο αποτελεί βασική πρώτη ύλη για την βιομηχανία πετροχημικών, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τη Νορβηγία, σύμφωνα με την U.S. Energy Information Administration. Το 2014 και το 2015 όλες οι εξαγωγές αιθανίου των ΗΠΑ είχαν ως προορισμό μόνο τον Καναδά, ενώ το 2018 οι ΗΠΑ πραγματοποίησε εξαγωγές αιθανίου σε 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Ινδία, το Μεξικό, η Νορβηγία, η Σουηδία και το Ην. Βασίλειο.

Κατά τους δέκα πρώτους μήνες του 2018 εκτιμάται ότι οι εξαγωγές αιθανίου των ΗΠΑ ανήλθαν σε ημερήσια βάση τα 260.000 βαρέλια κατά μέσο όρο, αντιπροσωπεύοντας το 1/6 των συνολικών εξαγωγών αέριων υδρογονανθρακών της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.