Ενισχύεται σημαντικά η παραγωγή πετρελαίου στη Νιγηρία

Ενισχύεται σημαντικά η παραγωγή πετρελαίου στη Νιγηρία

138
Ενισχύεται σημαντικά η παραγωγή πετρελαίου στη Νιγηρία

Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε στις 29 Δεκεμβρίου 2018 τις εργασίες εξόρυξης πετρελαίου στο μεγάλο κοίτασμα Egina, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 1.600 μ. και περίπου 150 χλμ. μακρυά από τις ακτές της Νιγηρίας.

Στόχος αποτελεί η παραγωγή περίπου 200.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως από το εν λόγω κοίτασμα, ποσότητα η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παραγωγής πετρελαίου της Νιγηρίας.

Οι εργασίες εξόρυξης θα πραγματοποιηθούν μέσω μιας μονάδας FPSO (Floating Production Storage and Offloading), η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη σε χωρητικότητα που είχε ποτέ υπό την διαχείρισή της η Total (βάρους 220.000 μετρικών τόνων, μήκους 330 μ. και πλάτους 60 μ.).

Ο πρόεδρος στον τομέα των εξορύξεων και της παραγωγής της Total, κ. Arnaud Breuillac, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών στο πετρελαϊκό κοίτασμα Egina, το οποίο εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση του πετρελαϊκού και ενεργειακού τομέα της Νιγηρίας καθώς και στην συνολική παραγωγή πετρελαίου της Total.

Η Total, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, δραστηριοποιείται στην Νιγηρία πάνω από 50 χρόνια. Το 2017 η παραγωγή πετρελαίου της Total στην Νιγηρία ανήλθε σε 267.000 βαρέλια/ημέρα.

Φωτό: Total

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.