The Greek Maritime Golf Challenge

The Greek Maritime Golf Challenge

205
The Greek Maritime Golf Challenge
Από αριστερά: Ο κ. Θάνος Καρατζιάς, ο κ. Ξενοφών Κάππας, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, ο κ. Πάνος Καρατζιάς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για το 2017 η ετήσια διοργάνωση «The Greek Maritime Golf Challenge», το κορυφαίο τουρνουά γκολφ που απευθύνεται αποκλειστικά στα στελέχη της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, στο The Dunes Course της Costa Navarinο.

Οι 23 ομάδες με συνολικά 92 παίκτες, όλοι ηγετικά στελέχη του τομέα της ναυτιλίας από Ελλάδα και εξωτερικό, συναντήθηκαν στη μαγευτική Costa Navarino και αναμέτρησαν τις δυνάμεις τους στο πρώτο signature γήπεδο γκολφ 18 οπών στην Ελλάδα, το The Dunes Course, απολαμβάνοντας μοναδικές γκολφικές στιγμές.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά οι ερασιτέχνες παίκτες, όλοι λάτρεις του αθλήματος, διαγωνίστηκαν τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, καθώς το πρόγραμμα του τουρνουά περιελάμβανε ατομικούς διαγωνισμούς στις ειδικές κατηγορίες Longest Drive και Closest to the Pin.

Μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού μέρους, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εντυπώσεις για τον αγώνα, να σχολιάσουν τις επιδόσεις τους αλλά και να συζητήσουν επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον τομέα της ναυτιλίας στη δεξίωση υποδοχής που παρατέθηκε στο εστιατόριο Flame Restaurant, Costa Navarino. Η διοργάνωση κορυφώθηκε με την Τελετή Απονομής των βραβείων και το επίσημο δείπνο που ακολούθησε, κατά τη διάρκεια των οποίων οι νικητές παρέλαβαν τα βραβεία τους και πανηγύρισαν τις  αποδόσεις τους.

Από τις ομάδες που συμμετείχαν την 1η, 2η και 3η θέση στην κατάταξη κατέκτησαν οι:

1ο Ομαδικό Βραβείο: Nishida Koutarou, Naruchika Kozuma, Yuji Ishimaru, Itasaka Takeshi

2ο Ομαδικό Βραβείο: James Nairn, Glenn Kennedy, Michael Nairn, Peter Ritz

3ο Ομαδικό Βραβείο: Ulf Skolvi, Frank Montaque, Σταμάτης Χουρδάκης, Ευγένιος Παπαδόπουλος

Ενώ για τις καλύτερες ατομικές επιδόσεις διακρίθηκαν οι:

Longest Drive: Μιχάλης Δαλακούρας

Closest to the Pin: Winton Porter

Πέραν των νικητών, όμως, πολλές και ευχάριστες ήταν οι εκπλήξεις της διοργάνωσης για όλους τους συνολικά 150 παρευρισκομένους, καθώς την απονομή των βραβείων διαδέχθηκε λοταρία και περισσότεροι από 20 τυχεροί κέρδισαν σημαντικά δώρα που σχετίζονται με το άθλημα του γκολφ.

Η φετινή διοργάνωση, ωστόσο, εκτός του διαγωνιστικού μέρους, διέθετε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καταφέρνοντας μέσω μιας σειράς ενεργειών όπως οι επιπλέον βολές (Mulligan Shots) και η οπή σε ρόλο ρουλέτας (Roulette Hole) να συγκεντρώσει το ποσό των 2.645 ευρώ, υποστηρίζοντας το σημαντικό έργο του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”. Πρόκειται για ένα κοινωφελές, ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που έχει ως στόχο να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, αναπτύσσοντας μια σειρά δράσεων (έρευνα, εκπαίδευση, υποστήριξη) πάνω σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως η αγροτική ανάπτυξη, η κοινωνία, ο πολιτισμός και το περιβάλλον (https://www.cvf.gr/).

Το «The Greek Maritime Golf Challenge», στοχεύοντας να αναδειχθεί σε ένα ετήσιο τουρνουά – θεσμό, το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης και σταθερό σημείο συνάντησης κορυφαίων στελεχών της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας που αγαπούν το γκολφ, ανανεώνει το ραντεβού του για τον Σεπτέμβριο του 2018.

Διοργανωτές του «The Greek Maritime Golf Challenge» είναι οι PGA Professionals, κ.κ. Πάνος Καρατζιάς και Θάνος Καρατζιάς, από τους οποίους ξεκίνησε και πραγματοποιείται ετησίως η συγκεκριμένη διοργάνωση.

Την οργανωτική υποστήριξη του τουρνουά ανέλαβε η Erasmus Conferences, Tours & Travel S.A. (www.erasmus.gr).

Χορηγοί του «The Greek Maritime Golf Challenge» ήταν οι: International Registries Inc. (Platinum Sponsor), Bureau Veritas Hellas, Mainline Shipping Company (Gold Sponsors), Jotun Hellas, Ross Shipbrokers, Volvo Saracakis (Silver Sponsors), ενώ επίσημος αερομεταφορέας της διοργάνωσης (Official Airline Partner) ήταν η Qatar Airways.

Xορηγός επικοινωνίας ήταν το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά» και το www.naftikachronika.gr.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «The Greek Maritime Golf Challenge» βρίσκονται διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.maritimegolf.gr

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.