Συνεργασία MEDRUISE και PIANC

Συνεργασία MEDRUISE και PIANC

69
Συνεργασία MEDRUISE και PIANC

Η PIANC (World Association for Waterborne Transport Infrastructure) και η Medcruise (Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας) προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Αλληλοκατανόησης για την προώθηση της συνεργασίας τους σε ζητήματα που αφορούν τους τομείς δραστηριότητάς τους.
Βασικοί στόχοι της συνεργασίας είναι η περεταίρω ενδυνάμωση της επιρροής των δύο ενώσεων σε θέματα που σχετίζονται με τις υποδομές στις θαλάσσιες μεταφορές, με επικέντρωση στους λιμένες κρουαζιέρας, μέσω της μεταξύ τους συνεργασίας και επικοινωνίας.
Οι δύο ενώσεις θα συμμετάσχουν σε κοινές επιτροπές, ομάδες εργασίας, σεμινάρια και συνέδρια και ειδικότερα προβλέπεται η έναρξη κοινών δραστηριοτήτων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η ανάπτυξη των υποδομών στους λιμένες κρουαζιέρας, η συνδιοργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων καθώς και η ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ εργαζομένων στους λιμένες.
Ο Γενικός Γραμματέας της Medcruise Θάνος Πάλλης σε δηλώσεις του τόνισε τη σημασία της συγκεκριμένης συνεργασίας καθώς η PIANC δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε διεθνούς φήμης εμπειρογνώμονες σε τεχνικά ζητήματα θαλάσσιων μεταφορικών υποδομών. “Για την Medcruise η συνεργασία με άλλες ενώσεις που σχετίζονται με τη λιμενική βιομηχανία, είναι στρατηγικής σημασίας τόσο για την ένωση όσο και για τα μέλη της”.
Ο Γενικός Γραμματέας της PIANC Louis Van Schel με τη σειρά του σημείωσε ότι απαρχή των συζητήσεων με την Medcruise αποτέλεσε η μελέτη της PIANC αναφορικά με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τους τερματικούς σταθμούς κρουαζιέρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.