Βραβεία Ευκράντη 2015: Βραβείο για τη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας

Βραβεία Ευκράντη 2015: Βραβείο για τη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας

54
Βραβεία Ευκράντη 2015: Βραβείο για τη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας
Οι Nigel Lowry, David Glass και Gill Whitaker παραλαμβάνουν το βραβείο από τον πρόεδρο της ΕΝΟΕ δρ. Αγγ. Παντουβάκη

Τα βραβεία «Ευκράντη» διοργανώνονται κάθε χρόνο από τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη της ΕΝΟΕ και του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη και απονεμήθηκαν στις 18 Μαϊου 2016, στην ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

To βραβείο για τη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας – υποψήφιοι για το οποίο μπορεί να είναι προσωπικότητες που προάσπισαν ή προέβαλαν τα ελληνικά συμφέροντα ή το δυναμισμό της ελληνικής ναυτιλίας στα διεθνή fora – απονεμήθηκε για το 2015, στους κκ. David Glass, Nigel Lowry και την κα. Gill Whitaker, για την επί χρόνια υποστήριξή τους στην εξωστρέφεια της ελληνικής ναυτιλίας.

Σε μια εποχή που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επηρεάζουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται και συντελούν στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης -συχνά όχι αντικειμενικά- τα μέλη της κριτικής επιτροπής τιμούν με το βραβείο διεθνούς προβολής της ελληνικής ναυτιλίας την πολυετή παρουσία τριών ανταποκριτών ξένου Τύπου, οι οποίοι εδώ και 30 χρόνια αφιερώθηκαν στο ναυτιλιακό ρεπορτάζ συντηρώντας την επαφή με το ευρύ κοινό, ενισχύοντας στον μέγιστο βαθμό την ανεξάρτητη ενημέρωση και την ποιότητα, αποτελώντας τη φωνή της ελληνικής ναυτιλίας στα ΜΜΕ του εξωτερικού.

Οι τρεις ανταποκριτές ξένου Τύπου υπηρέτησαν με συνέπεια τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και το έργο τους εκτιμήθηκε και εκτιμάται από την απανταχού ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

Η ανάγκη για έγκυρο ναυτιλιακό ρεπορτάζ και ξένους ανταποκριτές που καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος είναι ιδιαίτερα σήμερα επιτακτική.

Λίζα Μαρέλου Αρχισυντάκτρια «Ν.Χ.»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.