Σε συρρίκνωση το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας

Σε συρρίκνωση το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας

64
Σε συρρίκνωση το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας

Από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2018 έως και τα τέλη του περασμένου Απριλίου, η Κίνα περιόρισε το εμπορικό της πλεόνασμα σε $80 δις, σύμφωνα με την General Administration of Customs της χώρας.

Οι εξαγωγές κινεζικών εμπορευμάτων ανήλθαν σε αξία τα $752 δις την περίοδο Ιανουαρίου- Απριλίου 2018, αύξηση κατά 6,4%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν μεγαλύτερη αύξηση από τις εξαγωγές της χώρας, της τάξης του 11,7%.

Το εμπόριο μεταξύ Κίνας και κρατών – μελών της Ε.Ε. αυξήθηκε την ίδια περίοδο κατά 8,3%, ενώ το εμπόριο με τις ΗΠΑ και με τις χώρες της ΝΑ Ασίας σημείωσε αύξηση κατά 5,9% και 12,6%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, αύξηση καταγράφηκε στις εξαγωγές μηχανολογικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού και προϊόντων από την Κίνα, οι οποίες και αντιπροσώπευσαν το 59,1% των συνολικών εξαγωγών της χώρας, ενώ μείωση παρατηρήθηκε στις εισαγωγές της Κίνας σε σιδηρομεταλλεύματα, πετρέλαιο, χαλκό και σόγια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.