Ξεκινά η πιο πολύωρη πτήση στον κόσμο

Ξεκινά η πιο πολύωρη πτήση στον κόσμο

1423
Ξεκινά η πιο πολύωρη πτήση στον κόσμο

Η Singapore Airlines πρόκειται να ξεκινήσει να εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Σιγκαπούρης- Νέα Υόρκης έως τα τέλη του 2018. Πρόκειται για ρεκόρ που θα καταρρίψει η αεροπορική εταιρεία, καθώς το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα αποτελεί το μεγαλύτερο στον κόσμο από άποψη διάρκειας, συγκεκριμένα 19 ώρες χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

Για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων πτήσεων η Singapore Airlines έχει παραγγείλει αεροσκάφη τύπου A350-900 Ultra Long-Range (ULR), τα οποία είναι αναβαθμισμένα συγκριτικά με τα συμβατικά Α350, καθώς τα νέα αεροσκάφη θα πετάνε μέχρι 11.150 μίλια.

Σύμφωνα με το World Economic Forum, η μεγαλύτερη πτήση σήμερα από άποψη διάρκειας είναι μεταξύ Ώκλαντ (Νέα Ζηλανδία) –  Ντόχα (Κατάρ), η οποία πραγματοποιείται από την Qatar Airways στα 9.032 μίλια και διαρκεί 18 ώρες.

Η Singapore Airlines αποτελεί την πρώτη εταιρεία στον κόσμο που εντάσσει στον στόλο της αεροσκάφη τύπου A350-900 Ultra Long-Range (ULR), ενώ ορισμένα από αυτά πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει και σε πτήσεις της από την Σιγκαπούρη προς το Λος Άντζελες, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2019.

Φωτό: singaporeair.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.