Σε ύφεση η πειρατεία στην ΝΑ Ασία

Σε ύφεση η πειρατεία στην ΝΑ Ασία

126
Σε ύφεση η πειρατεία στην ΝΑ Ασία

Σημαντική μείωση των περιστατικών πειρατικών επιθέσεων και ένοπλων ληστειών σε πλοία στις θαλάσσιες περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας καταγράφεται κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως αναφέρεται στην τελευταία έκθεση της ReCAAP ISC και αναμεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2018 είχαν καταγραφεί συνολικά 14 περιστατικά μειωμένα κατά σχεδόν 50% σε σχέση με τα 27 περιστατικά που είχαν καταγραφεί την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Από τα 14 περιστατικά, το ένα αφορούσε σε ένοπλη πειρατική επίθεση εναντίον πλοίου, ενώ τα υπόλοιπα δεκατρία αφορούσαν σε περιστατικά ένοπλων ληστειών εναντίον πλοίων καθώς και κλοπών (έλαβαν χώρα, κυρίως, σε λιμένες και αγκυροβόλια).

Η βελτιωμένη εικόνα που καταγράφεται οφείλεται στη μείωση των περιστατικών πειρατικών επιθέσεων και ένοπλων ληστειών στους λιμένες και τα αγκυροβόλια του Μπαγκλαντές και των Φιλιππίνων, ακόμα και στις ιδιαίτερα «επικίνδυνες» προς εκδήλωση τέτοιων περιστατικών θαλάσσιες περιοχές των Sulu και Celebes.

Πηγή: ReCAAP ISC
Πηγή: ReCAAP ISC

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/MARK R. CRISTINO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.