Συμφωνία μακροχρόνιας διάρκειας μεταξύ Shell και Sovcomflot

Συμφωνία μακροχρόνιας διάρκειας μεταξύ Shell και Sovcomflot

239
Συμφωνία μακροχρόνιας διάρκειας μεταξύ Shell και Sovcomflot

Ο Όμιλος SCF (PAO Sovcomflot) υπέγραψε συμφωνίες χρονοναύλωσης με τη Shell για δύο Aframax δεξαμενόπλοια που χρησιμοποιούν δύο είδη καυσίμου, κάτι που αποτελεί μια ιστορική καμπή η οποία θέτει νέα περιβαλλοντικά πρότυπα στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως.

Τα πλοία αποτελούν μέρος μιας σειράς έξι δεξαμενόπλοιων του Ομίλου SCF τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή και αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2018 και του πρώτου τριμήνου του 2019. Τα δύο αυτά δεξαμενόπλοια της σειράς “Green Funnel”, τα οποία έχουν χωρητικότητα 114.000 dwt και χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG, θα είναι χρονοναυλωμένα στη Shell για έως και 10 χρόνια, ενώ μαζί με τα υπόλοιπα πλοία της σειράς θα επιχειρούν εντός του παγκοσμίου δικτύου της Shell.

Επιπλέον, τα εν λόγω πλοία θα χρησιμοποιούν και τα πλοία μεταφοράς καυσίμου LNG της Shell, προκειμένου να εφοδιάζονται με αυτό στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ευρώπης. Παράλληλα, η Shell θα παρέχει επιπλέον σημεία ανεφοδιασμού καυσίμου LNG στη Βορειοδυτική Ευρώπη και τη Βαλτική, καθώς επεκτείνει τις υποδομές της.

SCF Shell Signing (low res)-005

Οι υπογεγραμμένες συμφωνίες αντιπροσωπεύουν το επόμενο βήμα μιας εκτεταμένης συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου SCF και της Shell κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, γύρω από τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του κλάδου των δεξαμενόπλοιων, χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το LNG.

Με τη σύναψη των συγκεκριμένων συμβάσεων, τόσο ο ‘Ομιλος SCF όσο και η Shell επιδιώκουν όχι μόνο την ασφαλή και οικονομικά αποδοτική μεταφορά πετρελαίου δια θαλάσσης, αλλά και τη βελτίωση του αποτυπώματος των εκπομπών αυτών των μεταφορών, υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις των κανονισμών των ζωνών ECA σχετικά με τις βλαβερές εκπομπές των πλοίων τους.

Φωτό: Sovcomflot

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.